2008. március 23., vasárnap

Appleseed - A jövő harcosai (Japán - 2004)

Nem is olyan régen láttam eme remekművet és igazán lenyűgözött, ezért gondoltam megosztom veletek, hátha kedvet kaptok hozzá.

Az animáció teljesen a helyén van, nem is csoda, hisz a “Ghost in the Shell” legendás alkotóinak új filmje. A film zenéjét a techno és a house nagymesterei jegyzik, többek között : Paul Oakenfold, Basement Jaxx, Boom Boom Satellites, Akufen és még sokan mások

Akkor kezdjük mindjárt az elején: 2131-ben járunk, vége a 3. világháborúnak, a Föld a megsemmisülés szélén jár, mikoris Deunan Knute a legendás, fiatal harcos és egykori társa, a háború során végzetes sérüléseket szenvedő és cyborggá operált Briareos a génmanipulációval fejlesztett biodroidok által uralt Olympos városába érkeznek.

A biodroidoknak sokkal rövidebb élet adatik meg, mint az embereknek, mivel génmanipulációval elnyomták bennük a szaporodás ösztönét. Az emberek többsége fél és retteg tőlük, így amikor a biodroidok életciklusának meghosszabításán dolgozó központ megsemmisül egy terrorista támadástól, kitör a háború. Deunan és Briareos csatlakoznak az ESWAT-hoz Olympos híres rendfenntartói közé és szembeszállnak a biodroidok fenyegetésével. Ekkor bukkan fel a legendás Appleseed kód és a hajsza elkezdődik.

Aki szeretne kicsit többet megtudni az nézze meg és garantálom hogy nem fog csalódni.

Íme egy kis ízelítő:

Nincsenek megjegyzések: